Thursday, 9 June 2011

Ada perkara I nak bagitau U. I bukan DARA..

Bayangkan kalau malam pertama isteri anda berkata begitu? Apa yg anda rasa? Terkejut? Hilang mood? Ceraikan Isteri? Marah? Tersenyum? 

Hahahaha.. 

Mesti pelikkan aku bangkitkan isu ni. Isu ni tgh hot dibincangkan sekarang ni.

Baru2 ni ada soarang budak pompuan umo 14 tahun dgn bangganye menceritakan yg dirinya sudah kehilangan "dara" di blog miliknya. Kalau ikutkan, pengakuan itu telah dibuat pada tahun 2010. Tapi baru2 ni hasil penulisannye itu diulas oleh blogger2 lain dan juga di dlm laman sosial facebook dan twitter. Lebih mensensasikannya lagi apabila berita itu di paparkan di akhbar harian Metro. Berani betul budak pompuan ni mendedahkan keaiban diri sendiri. 

Hasil kajian melibatkan 2,800 org responden yg berusia dari 15 hingga 25 tahun yg dijalankan pada 2010 dgn portal YouthSays.com menunjukkan 60% remaja Malaysia hilang dara menjelang umo 18 tahun.Perghhhh.. Dasyat tul lah...

Berbalik pada isu pentingkah dara?

Kalau ikut aku, dara tu memang penting utk mengetahui seseorang pompuan itu telah ternoda atau belum. Tp still ada pro n kontra nye. Perlulah dikaji dulu atas sbb apa pompuan itu tiada dara. Wahai lelaki2 jgn terus mempersalahkan kaum Hawa. Asal takde dara sj terus dianggap perempuan kotor dan jijik. 

TIDAK SEMESTINYA PEREMPUAN HILANG DARA AKIBAT SEKS.

ketebalan selaput dara berbeza antara seseorang pompuan dengan pompuan yang lain.Ada pompuan yang mempunyai selaput dara yang nipis dan mudah terkoyak. Terdapat pompuan yg memang dilahirkan tanpa selaput dara. Selain itu, pompuan juga boleh kehilangan dara apabila melakukan aktiviti lasak dan bersukan. Kemalangan juga, boleh menyebabkan pompuan kehilangan dara. 

Adakah atas sbb2 itu pompuan tersebut boleh dianggap tidak suci? Fikir2 dan renungkanlah.. Lelaki jgn terlalu salahkan pompuan. Adakah anda pasti anda masih teruna? Kelebihan ada pd lelaki kerana tidak kelihatan kesan2 kehilangan teruna. So jgn ambil kesempatan atas keadaan itu. 

Akhir kalam, fikir2 kanlah sebelum membuat sesuatu. Jauhi zina sebelum kawin. Ingatlah pompuan yang baik pasti jodohnya dgn laki yg baik.
Kalau ada pendapat silalah komen. Ok.

12 comments:

amymemey said...

hehehe..topik yang hangat lagi menyegat...
zaman sekarang ne..semua tau nak enjoy n suka2..
tapi sebaliknya diaorg tak sedar betapa pentingnya kesucian...
tu yg kena jaga...
dara mmg boleh pecah dgn pelbagai cara..tak semestinya dgn melakukan hubungan..
tapi bile lelaki tau yang seseorg pompuan tu tiada dara..mau ka diaorg terima..ada segelintir yang boleh terima ada yang tidak.
btul tak..hehehe

qamarguyz said...

salam ziarah..
pengalaman memang mematangkan..
soal dara sudah tidak penting kepada muda mudi masa kini..
hampa..kecewa..tiada guna..
semuanya cuma hal biasa!!

Mrs.Yie said...

tak penting sangat la kot ada dara ke x ada dara ke..tu perumpamaan orang2 dulu je yg sangat mementingkan dara..zaman sekarang ni cuma segelintir je yg masih pentingkan hal2 sebegitu..

Keyrill Eduardo Willeyhem said...

betul tu, ada gak yg x dara sebab terlibat dengan sukan lasak and bnyak lagi. seks bukan semstinya. so, kenalah faham ...

- GC - said...

hahaha. mujur lelaki takdak selaput teruna, kalau tak, tak pasti berapa ramai yg masih teruna... hahaha..

blog-tips-kurus said...

jangan mudah menjatuhkan hukuman kan? ngalahkan hakim besar.

*komen GC itu patut diketengahkan. :-)

*jenis 3 jodoh tu baru tau.. thanks :-)

Dududu said...

hehe , isu ni sgt sensitip >.< lelaki2 msti bkak pmikiran luas2 . . tiada dara bkn sebab 'AKU DAH PNH MAEN' T_T hehehe pnjm ayt beliau ;p

yu said...

orang ini kurang waras sebenarnye,

ninest123 said...

louis vuitton outlet, ralph lauren pas cher, polo ralph lauren outlet, longchamp pas cher, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton, michael kors, louboutin shoes, sac longchamp, chanel handbags, tiffany jewelry, christian louboutin outlet, ray ban sunglasses, louis vuitton, louboutin outlet, gucci outlet, prada outlet, prada handbags, longchamp, louboutin, jordan shoes, air max, ugg boots, replica watches, nike air max, nike outlet, nike air max, nike free, nike free, nike roshe run, polo ralph lauren outlet, ugg boots, longchamp outlet, kate spade outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, louboutin pas cher, ray ban sunglasses, air jordan pas cher, longchamp outlet, tiffany and co, replica watches, burberry, uggs on sale, oakley sunglasses, louis vuitton, tory burch outlet

ninest123 said...

vans pas cher, sac guess, new balance pas cher, lacoste pas cher, nike air max, hollister pas cher, coach outlet, coach outlet, lululemon, ugg boots, timberland, kate spade handbags, ray ban pas cher, abercrombie and fitch, coach purses, nike blazer, ralph lauren uk, air force, nike air max, michael kors outlet, hogan, replica handbags, michael kors outlet, nike air max, true religion jeans, hermes, michael kors, nike free run uk, michael kors outlet, oakley pas cher, north face, michael kors, hollister, true religion outlet, michael kors outlet, burberry outlet online, michael kors, michael kors outlet, true religion jeans, ugg boots, true religion jeans, vanessa bruno, nike roshe, north face, converse pas cher, tn pas cher, burberry, mulberry, michael kors, ray ban uk

ninest123 said...

baseball bats, longchamp, nfl jerseys, ghd, jimmy choo shoes, vans shoes, nike air max, lululemon, new balance, ralph lauren, converse outlet, mac cosmetics, valentino shoes, nike huarache, oakley, north face outlet, iphone cases, soccer shoes, asics running shoes, wedding dresses, gucci, bottega veneta, soccer jerseys, chi flat iron, nike air max, hollister, babyliss, louboutin, p90x workout, reebok shoes, instyler, timberland boots, lancel, hollister, ray ban, mcm handbags, nike trainers, mont blanc, giuseppe zanotti, north face outlet, herve leger, celine handbags, insanity workout, ferragamo shoes, beats by dre, abercrombie and fitch, birkin bag, vans, hollister, nike roshe

ninest123 said...

canada goose uk, ugg pas cher, ugg,uggs,uggs canada, pandora charms, moncler, pandora charms, ugg boots uk, doudoune canada goose, moncler, moncler, louis vuitton, canada goose, juicy couture outlet, louis vuitton, links of london, juicy couture outlet, hollister, moncler, marc jacobs, wedding dresses, moncler outlet, montre pas cher, moncler, coach outlet, swarovski crystal, pandora jewelry, canada goose, moncler, thomas sabo, canada goose, louis vuitton, canada goose outlet, karen millen, canada goose outlet, sac louis vuitton pas cher, swarovski, ugg,ugg australia,ugg italia, bottes ugg, moncler, louis vuitton, canada goose, pandora jewelry, replica watches, toms shoes, supra shoes